El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha aprofitat la compareixença telemàtica al Parlament pel coronavirus per valorat positivament la tasca del Govern davant la pandèmia i, al mateix temps, carregar contra les mesures del govern espanyol. "L’estat espanyol ha actuat tard i de manera negligent", ha lamentat el líder republicà.

En una breu intervenció, Sabrià ha fet valdre les mesures impulsades pel Govern, entre les que ha destacat les ajudes pels autònoms i les beques menjador així com la moratòria de tributs propis i la reducció del cànon, però ha assegurat que Catalunya podria "fer molta més feina si fos un estat". En aquest punt, també ha retret al president Perdo Sánchez que no suspengui el pagament dels autònoms ni prengui mesures per ajudar els llogaters afectats per la pandèmia.

A més, el president del grup republicà ha comparant la situació de Madrid i amb la d’Igualada, confinada des de fa 12 dies, i ha retret al govern espanyol que no confinés la capital espanyola davant l’allau de casos detectats. "No es va fer i va ser un error, però ara ja no parlem de territoris, sinó de confinament general", ha afegit.

Sabrià ha acabat la compareixença telemàtica amb una crítica de la utilització de l’exèrcit i de la “campanya de propaganda del govern espanyol” durant la gestió de la crisi.