El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el pacte amb el govern espanyol perquè ERC s'abstingui a la sisena pròrroga de l'estat d'alarma. Rufián ha explicat que en aquesta ocasió i a diferència d'anteriors pròrrogues hi ha hagut "voluntat" d'acord tant de l'executiu de Pedro Sánchez com dels republicans. "Érem conscients que l'esperit de la investidura perillava", ha dit aquest dilluns en una entrevista a la 'Cadena SER'. Rufián ha argumentat que "l'alternativa és una extrema dreta absolutament encoratjada" i que "l'amenaça és més present que mai".

Sobre la "bel·ligerància" de JxCat amb els acords "puntuals" d'ERC amb el PSOE, Rufián ha afirmat que creu que "en moltes ocasions" les negatives de JxCat tenen més a veure amb l'eix ideològic que amb l'independentista.

Rufián ha dit que fixar data per a la taula de diàleg sobre Catalunya no era tan "crucial" per pactar l'estat d'alarma com sí que ho eren les seves peticions al govern espanyol sobre prestacions socials. "Ens van dir que no", afirma. Ha recordat que la taula de diàleg és un "compromís de legislatura".

El portaveu d'ERC al Congrés també ha negat que els presos independentistes hagin tingut a veure amb la negociació.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram