Amb l’estat d’alarma pel coronavirus, des del primer dia, l’Exèrcit espanyol s’ha desplegat per tot l’Estat, comunitat a comunitat. Aquest dilluns, la ministra de Defensa, Margarita Robles, els ha volgut agrair la seva tasca, assegurant que estan “escrivint una història heroica”. També ha reiterat que continuaran presents “allà on sigui necessari”, també a Catalunya. Però la dirigent socialista ha passat de puntetes per un altre tema: dels seus atacs al president Quim Torra quan demanava el confinament total de la població que el govern espanyol rebutjava. Els ha justificat, malgrat que avui aquest confinament total és una realitat.

Fa tan sols una setmana, la ministra de Defensa va arribar a dir que el president Torra "faltava a la veritat", i que "demostrava que no té cap altura com a responsable polític". El motiu: les crítiques del cap del Govern en una entrevista a la BBC, durant la qual va qüestionar l'eficàcia de les mesures adoptades, que considerava insuficients.

Avui, en roda de premsa des de La Moncloa i amb el confinament total ja decretat, Margarita Robles ha passat de puntetes per les seves crítiques a Torra quan demanava el confinament total. Ha justificat que “quan algun dirigent va fer aquestes declaracions ningú no era conscient de l’evolució” que tindria la pandèmia.

Per altra banda, la ministra de Defensa ha defensat que les Forces Armades estan actuant “amb convicció del deure complert”, amb “entrega” i amb “generositat”. Robles ha arribat a dir que “en aquests moment tan difícil està escrivint una història heroica per Espanya”.

Un cop més, la responsable de Defensa ha assenyalat que l’Exèrcit anirà “on se’l necessiti”. En aquest sentit, ha explicat que unitats militars s’estan dirigint a la Fira de Barcelona i a Sabadell per a construir hospitals de campanya semblant al construit a la Fira de Madrid. “Això és el que ens ha d’unir”, ha assegurat Robles.

Per altra banda, la dirigent socialista ha informat de l’arribada avui d’un avió militar a Saragossa, provinent de Xangai, carregat amb gairebé 14 tones de material sanitari. Entre aquest material hi ha un milió de tests ràpids, que seran avaluats abans de repartir-los entre les comunitats autònomes.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món