Les crítiques del president Quim Torra a la gestió del coronavirus a través de la BBC, qüestionant l'eficàcia de les mesures adoptades, couen molt al govern espanyol. Un cop més, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha sortit a l’ofensiva contra el president de la Generalitat, a qui ha acusat de “faltar a la veritat una vegada més” amb les seves declaracions i de buscar “un interès propi” per la seva situació processal. “Ha demostrat que no té cap altura com a responsable polític”, ha carregat la dirigent socialista.

En una entrevista aquest divendres al matí a RNE, Margarita Robles ha criticat que, en la seva entrevista a la BBC, el president Torra “falta claríssimament a la veritat” i “ignora que hi ha un decret d’alarma que restringeix d’una manera molt considerable la llibertat de moviment de les persones”. I ha passat a l’ofensiva, acusant-lo de “no pensar en els ciutadans de Catalunya”, sinó que “només vol sortir als mitjans en un interès propi”. Sobre això ha especulat atribuint-ho “a la seva situació personal o la seva condemna”.

“No s'hi val tot”, ha assegurat la ministra de Defensa, que ha dit que Torra “ha estat absolutament deslleial amb els ciutadans de Catalunya faltant a la veritat”. I ha conclòs: “Que tots els ciutadans d’aquest país sàpiguen que el govern d’Espanya farà complir l’estat d’alarma”.

Marlaska: manca de “lleialtat institucional”

En els mateixos termes s’ha expressat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. En una entrevista a Onda Cero ha reclamat “a tots els representants públics”, començant pel president de la Generalitat, “el mínim de lleialtat institucional, el mínim de coordinació i cooperació”. En aquest sentit ha lamentat que “sembla que això hi ha determinades institucions que no ho conjuguen”.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món