La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha apuntat aquest dissabte que l'anunciada reunió de la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat podria ser telemàtica en l'actual context de la pandèmia pel coronavirus.

Cunillera ha deixat anar aquesta possibilitat en una entrevista amb TV3, en què ha reafirmat la voluntat del govern espanyol de celebrar la reunió de la taula, tot i que ha precisat que no li consta "que s'estigui treballant" encara amb una data concreta. El que sí li consta, ha puntualitzat, és "el compromís de que tiri endavant".

"Ha passat el que ha passat aquests mesos", ha argumentat Cunillera en al·lusió a la pandèmia pel coronavirus, que ha reblat que "presencialment" o "telemàticament, això tirarà endavant".

La delegada ha subratllat, d'altra banda, que durant la pandèmia "ha funcionat" la coordinació entre el govern de espanyol i la Generalitat, i que el diàleg ha estat "fluid".

Respecte a la reclamació del president de la Generalitat, Quim Torra, que l'Executiu central transfereixi 15.000 milions per fer front a les despeses pel coronavirus, ja que el contrari seria una "asfíxia" per a Catalunya, Cunillera ha dit que té "molt assumit" que "la culpa sempre serà de l'Estat".

"Però el que no es podrà negar", ha afegit, és que les decisions preses pel govern espanyol han anat en la direcció que "ningú quedi enrere".