Tard i enmig d'un nou episodi de confusió monumental, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat a tocar de la mitjanit d'aquest diumenge el reial decret-llei sobre les noves mesures de confinament total acordades pel govern de Pedro Sánchez per fer front a la pandèmia del coronavirus que passen per la suspensió de les activitats no essencials.

La decisió la va anunciar Sánchez dissabte però no s'han concretat fins a última hora de diumenge, la qual cosa ha provocat un fort malestar. El motiu de l'endarreriment han estat les discrepàncies entre el PSOE i Podemos a l'hora de concretar quins serveis essencials s'han de continuar prestant [Vegeu Annex del reial decret-llei].

Els afectats tindran un permís retribuït recuperable, obligatori, entre el 30 de març i el 9 d'abril. Al decret s'especifica que en els casos que sigui impossible suspendre de manera immediata l'activitat, aquesta es podrà mantenir durant aquest dilluns, 30 de març per fer efectiu el permís sense perjudicar "de manera irremeiable o desproporcionada" la represa de l'activitat. És a dir, es concedeix una moratòria d'un dia.