El retard que està tenint el govern espanyol per publicar els detalls del confinament total al BOE es deu a les diferències entre el PSOE i Podemos sobre les mesures a aplicar.

Segons ha informat la Cadena Ser, aquest és el motiu pel qual el decret encara no ha estat publicat al BOE, no hi ha consens al govern. I això succeeix quan falta poc perquè el confinament total entri en vigor a mitjanit.

La no-publicació del decret ha provocat un fort malestar polític i social. Ningú no sap del cert com s'aplicarà abans no surti la versió definitiva al butlletí oficial.

El president Quim Torra ho ha considerat directament una "falta de respecte". "De debò, em sembla una manca de respecte per a tota la ciutadania que siguin 2/4 de 9 del vespre i encara no s’hagi publicat el Decret de confinament total excepte serveis essencials. Li he donat tot el suport i m’he compromès aplicar-lo estrictament. Però això no pot ser", ha indicat el president.

El dirigent de la patronal CECOT David Garrofé també s'ha mostrat sorprès, i ho ha titllat d'"impresentable". "3 milions d'autònoms i empreses esperant el decret d'activitats essencials per saber si poden o no treballar demà. Impresentable. A què esperen?", ha manifestat.

El dirigent del sindicat Intersindical CSC Carles Sastre ha acusat el govern espanyol de "viure en una bombolla i no veure-hi més enllà de la punta del nas". "Hores d'ara no hi ha res publicat al BOE de les darreres mesures aplicables demà. Faran reunió avui i publicaran demà. I empreses i treballadors es tindran que organitzar en base a declaracions de premsa. Aquesta gent viu en una bombolla, no hi veuen més enllà de la punta del nas", ha indicat.

La periodista Pilar Rahola també s'ha indignat. 

Hi hi ha hagut altres protestes.

Protecció Civil del Govern català també estava pendent.