La caòtica situació que viu l'Estat espanyol a causa de la crisi pel coronavirus no ha generat cap moviment d'empatia entre els mitjans de comunicació ans al contrari, qui més qui menys, tothom càrrega la rotativa contra la gestió del govern espanyol. Es veu que el discurs d'unitat només val per fer la gara-gara als uniformats que copen les rodes de premsa governamentals, però no pas per als que van vestits de civil. Portades doncs, d'estat d'alarma, de llegir amb la mascareta posada perquè la situació és greu, però també perquè hi ha mitjans que no pensen afluixar ni que sigui per mirar de no fer la bola més grossa.

larazon

En aquest context, aquest dilluns la tripleta de la dreta mediàtica continua amb la seva feina de sapa i el seu discurs que més malament no es podria fer. Així, La Razón opta avui per apuntar que "La 'hibernació' costarà 60.000 milions" i ja dona per fet que el confinament de la població s'allargarà quinze dies més: "Estat d'alarma fins el 26-A pel col·lapse a les UCIs".

elmundo

Al seu torn, El Mundo assegura que "Sánchez improvisa una moratòria in extremis al tancament immediat" i apunta que algunes empreses encara podran obrir aquest dilluns "en ser impossible aplicar la parada en 24 hores".

abc

Pel que fa a l'ABC, avui porta dos temes en portada. Un és "Sánchez 'fa hibernar' l'economia i no fa cas dels empresaris" i l'altra és una (lògica) escombrada cap a casa, que tot i això, tampoc ho agraeix al govern espanyol: "La premsa, servei essencial". Almenys una cosa que troben bé, que els diaris de paper continuïn tenint sortida al mercat.

elpais

Finalment, El País apunta en una columna que "Sánchez ordena la 'hibernació' econòmica per evitar el col·lapse sanitari", però el titular principal el reserva a una declaració del primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte: "El problema no és sortir de la crisi, sinó fer-ho com més aviat millor".

elpuntavuiara

lavanguardia

elperiodico

Pel que fa a la premsa editada a Catalunya, aquests són els principals titulars: "Mig món confinat" a El Punt Avui; "Espanya fa hibernar l'economia per salvar el sistema sanitari" a l'Ara; "El govern espanyol carrega les empreses el cost del confinament reforçat" a La Vanguardia i "Sánchez dona una moratòria d'un dia a l'aturada general" a El Periódico.