Els diaris de la dreta espanyola han trobat un pou d'inspiració en la crisi del coronavirus per carregar contra la gestió del govern espanyol, i no serà perquè l'executiu Sánchez no s'ho mereixi, però és evident també que si es carrega amb tanta virulència és perquè l'actual govern no és de la corda de segons quins diaris. En un món contrafactual caldria veure com ho hauria gestionat tot plegat el president Casado (espòiler: el JEMAD seria el mateix) i com ho explicarien els diaris que ara no estalvien crítiques.

En tot cas, ara trobem que els diaris madrilenys no afins al PSOE, és a dir, tots menys El País, no fan més que furgar en la ferida del coronavirus. Vaja, que el torrent de missatges d'unitat que donen per fet que de la crisi potser no en sortirem més sans però sí més i mucho espanyols sembla no haver arribat a la tripleta mediàtica formada per ABC, La Razón i El Mundo, que més aviat semblen disposats a sembrar la divisió i la discòrdia. Unitat? Només per al que els va bé, que és la intervenció propagandisticomilitar d'aquests darrers dies. Per a la resta, les travetes de sempre.

larazon

Així, La Razón dispara a la línia de flotació tot assegurant que 'Sánchez va desoir comprar test i limitar vols fa un mes', i a això hi afegeix una alerta/amenaça: "Casado trencarà avui la treva al govern espanyol i esmenarà la gestió de la crisi".

abc

Al seu torn, ABC aposta per un títol lacònic: 'Sense mitjans' i recorda que 'Defensa fixa just un dia després del 8-M l'inici del desastre" en la seva petició d'ajuda a l'OTAN: 500.000 tests, dos milions de mascaretes, 500 respiradors..."

elmundoEl trident mediàtic es completa amb El Mundo, que assegura que "El virus delma els sanitaris per l'endarreriment en la protecció".

elpais

Per la seva banda, El País manté un discurs oposat: "El govern espanyol avalarà fins el 80% dels crèdits de la banca per a pimes i autònoms".

lavanguardia

elpuntavui

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: "El govern espanyol desoeix les empreses i descarta l'exempció d'impostos" a La Vanguardia; "Una UCI de 1.800 llits" a El Punt Avui; "Confinament global" a l'Ara; i "Indústria de guerra contra el coronavirus" a El Periódico.

Segueix totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.