La Policia Nacional ha alertat que s'estan donant "diversos casos de pacients ingressats" per coronavirus que estan "abandonant" els hospitals sense que cap metge els hagi donat l'alta.

En la roda de premsa diària del comitè tècnic de gestió del coronavirus, el director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional, José Ángel González, ha cridat l'atenció sobre aquelles persones que, deu dies després d'haver-se declarat l'estat d'alarma, "encara són bastant irresponsables", una cosa habitual en les seves compareixences encara que aquest dimarts ha revelat un fet inusual fins ara.

Es tracta, ha dit, "de diversos casos de pacients ingressats en diferents hospitals, que sense donar-los l'alta cap metge, els han abandonat", la qual cosa per a la Policia Nacional "suposa una grandíssima feina de localització, de veure la traçabilitat i amb quin taxi se n'han anat".

En relació amb aquesta irresponsabilitat més gran d'algunes persones, la Policia Nacional va interposar ahir unes altres 6.000 denúncies més per desobediència mentre que la Guàrdia Civil té des del 19 de març una mitjana per sobre de les 3.000 denúncies diàries.

Totes elles, ha explicat el cap d'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, "per conductes irresponsables i insolidàries" de persones que "continuen sense ser conscients de la gravetat de la situació a la qual ens enfrontem".

534 denegacions a les fronteres

Tots dos cossos van detenir ahir 80 persones per aquests fets, uns dels quals va ser un home a la província de la Corunya, qui, després d'haver estat arrestat prèviament per incomplir limitacions en la circulació, va tornar a ser identificat més tard pels agents i va arribar a enfrontar-s'hi.

Al marge dels controls a les fronteres terrestres, amb 534 denegacions de vehicles, les forces de seguretat també han rebutjat l'entrada de tres avions, dos a l'aeroport Madrid Barajas Adolfo Suárez i un altre a Màlaga.

El número dos de la Policia ha resumit que totes aquestes actuacions es realitzen amb un sol objectiu: "Evitar que els nostres sanitaris puguin ser sobrepassats per un nombre d'infectats que certament es puguin evitar", ja que "el món sanitari és el cor per superar aquesta crisi".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món