La OCDE ha avalat les explicacions del Govern i ha admès que haurà de reajustar les xifres dels tests pel coronavirus fets a l'Espanya després que s'hagi constatat que en el seu rànquing per països de proves realitzades es van sumar dos tipus de proves, els PCR i els test d'anticossos, cosa que no es va fer amb la resta de països. Amb les dades errònies, Espanya apareixia entre els 10 països del món que havia fet més testos per davant d'Alemanya ocupant un vuitè lloc, quan en realitat hauria d'estar el 17 ja que només es tenen se sumen els tests PCR.

El secretari general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), Ángel Gurría, ha admès aquest dimarts que cal "ajustar" les xifres espanyoles. En una entrevista en Onda Cero, Gurría ha negat haver rebut "pressions" del Govern i ha descartat que existeixi una "manipulació" de les dades.

El secretari general de la OCDE ha admès que el que s'hauria d'haver fet "des del punt de vista estadístic" era incloure "un peu de pàgina" explicant que en la xifra espanyola s'estaven sumant dos tipus de proves: les PCR i els tests d'anticossos.

L'explicació del Govern

Gurría s'ha expressat així després que l'Executiu espanyol expliqués la matinada d'aquest dimarts que va remetre a l'organisme les dades desglossades dels test realitzats que li han subministrat les Comunitats Autònomes, amb diferenciació de les proves PCR i els tests d'anticossos, i va ser la OCDE qui va elaborar i va publicar "el seu propi gràfic amb tests de diagnòstic conjunt, sense discriminar tècniques".

Seguimos todas las noticias y el minuto a minuto sobre el coronavirus y sus afectaciones en Catalunya, España y el mundo.