La reunió extraordinària convocada aquest divendres pel Govern arran de la crisi del coronavirus ha adoptat noves mesures, entre les quals figura la possibilitat de declarar els serveis funeraris com a prestació forçosa mentre es mantingui la situació d'urgència, la qual cosa ha de permetre establir un preu màxim, i la suspensió d'obres contractades pel Govern no estratègiques.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que cal agilitzar tots els temps per donar el corresponent comiat a les víctimes del coronavirus i garantir que "es facin de manera continua i universal" i mantenint les mesures de seguretat. Per aquesta raó, el Govern ha acordat que mentre es mantingui la pandèmia, els serveis funeraris es podran considerar de prestació forçosa, la qual cosa permetrà la determinació d'un preu màxim que abasti la prestació bàsica imposada legalment. Els preus màxims seran fixats conjuntament amb els governs municipals. 

El Govern ha aprovat també suspendre l'execució dels contractes d'obra de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic durant l'estat d'alarma, la qual cosa es traduirà en la suspensió d'aquestes obres estigui o no d'acord els contractistes. Fins ara s'havien paralitzat de manera voluntària 17 obres de les 37 que el Govern té en marxa.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia criticat les darreres hores que el Govern reclami aturar l'activitat i algunes de les seves obres continuïn actives. En ser interrogada al respecte, Budó ha insistit que la Generalitat ja havia decretat la suspensió de totes les activitats no essencials però aquesta mesura ha quedat paralitzada per l'estat d'alerta dictat a l'Estat.

Així mateix, el Govern ha anunciat una mesura urgent i extraordinària per poder pagar aquest mes d'abril el complement de productivitat pendent al personal sanitari.

D'altra banda, Budó ha insistit a reclamar a l'executiu espanyol que doni solució als treballadors d'Igualada confinats a les seves cases, a través d'una baixa temporal per permetre que continuïn cobrant el seus salaris.