El Prado, el Reina Sofía o el Thyssen-Bornemisza, quedaran tancats des de demà i fins a nou avís a causa del coronavirus, segons ha decidit avui dimecres el Ministeri de Cultura i Esport, que clausura temporalment tots els museus i arxius que depenen d'ell ubicats a Madrid. La capital espanyola és una de les zones amb més casos de l'Estat, amb més d'un miler d'infectats.

La mesura se suma al tancament de teatres i a la cancel·lació de festivals que ja havia fet fa unes hores la Comunitat de Madrid. A més, en aquesta zona, dilluns ja es va ordenar el tancament d'escoles i universitats en registrar la meitat de casos de tot l'Estat. En concret són els Teatres del Canal i el Teatre de l'Abadia, ambdós a Madrid, així com el Real Coliseo Carlos III i l'Auditori de San Lorenzo del Escorial i el Corral de Comedias d'Alcalá de Henares.

La major part d'aquest romandran tancats durant 15 dies, tot i que es podria fer una ampliació en funció de com avanci la propagació del virus. També s'ha ajorna tant el Festival Internacional d'Arts Escèniques per a nens (Teatralia) com el Festival Internacional d'Art Sacre (Fias).

A Catalunya, on el nombre de casos és substancialment inferior, amb 181 positius confirmats, també s'ha ordenat cancel·lar tots els esdeveniments on hi assisteixin més de 1.000 persones.