La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat que, malgrat que aquest dilluns molts treballadors de serveis no essencials han de tornar a la seva feina, el confinament continua sent "plenament vigent".

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, celebrat de forma extraordinària, Montero ha agraït a totes les persones el seu "esforç, sacrifici i disciplina social" que estan complint aquestes recomanacions i que permeten salvar vides.

En aquest sentit, la portaveu del govern espanyol ha destacat la necessitat de continuar amb les mesures d'higiene i de distanciament social a fi de frenar la pandèmia del coronavirus a Espanya.

A més, ha agraït el feina de la "primera línia que és al capdavant" en la lluita contra el virus, els sanitaris, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, l'exèrcit i tots aquells que treballen "de forma intensa" perquè els pacients es recuperin, les persones se sentin "segures" i es compleixin les instruccions marcades pel govern espanyol.

.