La apel·lació del Govern al confinament total per frenar el coronavirus a Catalunya ha arribat també des de Waterloo. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet públic aquesta tarda un missatge a través del seu canal de Youtube per fer costat al Govern i llançar una crida al confinament total i sense excuses. "La nostra solidaritat ens demana que ens quedem a casa, confinament total. Només així podrem invertir la tendència", ha subratllat.

Puigdemont, que ha assegurat que es manté diàriament en contacte amb el govern per fer seguiment de la situació, ha retret també al govern espanyol la negativa a les peticions de confinament a la Conca d'Òdena i a tot Catalunya. "Cap autoritat competent pot menysprear la vida de la gent ignorant o fins i tot desautoritzant les mesures que salven vides, com les que proposa el Govern de Catalunya i que tenen el consens del món local, de la gent que pateix en directe aquesta crisi", ha advertit.

Puigdemont ha reclamat "confinament total, aïllament dels focus més perillosos, mesures econòmiques i socials per aturar els efectes" de la pandèmia.

Ha subratllat la gravetat de la crisi però també ha mostrat un missatge d'esperança. Tant en la capacitat dels professionals de la Salut, des de les UCI fins a les farmàcies i ambulàncies, com en l'actitud de la població que "segueix amb paciència i solidaritat les recomanacions del Govern" i en el treball dels investigadors per aturar la pandèmia. "Algunes decisions ja no es podran revertir, però la nostra responsabilitat i la nostra solidaritat han de fer respectar mesures dictades pel nostre govern", ha reclamat.