L'economista Santiago Niño Becerra ha donat la raó a Holanda quan es queixa del malgastament espanyol, després que ara no ha acumulat reserves financeres per si venia una crisi.

"Ésclar, al final (gairebé) tot acaba sortint: AVEs semibuits, aeroports sense avions, palaus de cultura que ningú no utilitza, poliesportius infrautilitzats, tramvies que no funcionen... Els qui diuen no, tenen arguments", ha indicat l'economista. 

El ministre de Finances d'Holanda, Wopke Hoekstra, es va indignar en una trobada per videoconferència amb els seus homòlegs europeus, dimarts a la nit, dedicada a analitzar aspectes econòmics del coronavirus, pel malgastament que va mostrar Espanya i també Itàlia, segons informa el diari De Volkskrant.

Segons el rotatiu, el ministre holandès es va irritar perquè el govern de Pedro Sánchez va demanar un "pla Marshall europeu" per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus quan acabi la pandèmia, mentre que a la trobada es va posar de manifest que Alemanya i Holanda han acumulat durant els darrers anys marge pressupostari, però en canvi Espanya i també Itàlia no ho han fet.

"Holanda demana a la Comissió Europea un informe sobre per què alguns països de la UE han acumulat reserves financeres en els darrers anys, mentre que altres no ho han fet", ha assenyalat el diari, que recorda que Espanya seria un dels estats investigats.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món