El ministre de Finances d'Holanda, Wopke Hoekstra, es va indignar en una trobada per videoconferència amb els seus homòlegs europeus, dimarts a la nit, per analitzar aspectes econòmics del coronavirus, a causa del malgastament que va mostrar Espanya i també Itàlia, segons informa el diari De Volkskrant.

Segons el rotatiu, el ministre holandès es va irritar perquè el govern de Pedro Sánchez va demanar un "pla Marshall europeu" per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus quan acabi la pandèmia, mentre que a la trobada es va posar de manifest que Alemanya i Holanda han acumulat durant els darrers anys marge pressupostari, però en canvi Espanya i també Itàlia no ho han fet.

"Holanda demana a la Comissió Europea un informe sobre per què alguns països de la UE han acumulat reserves financeres en els darrers anys, mentre que altres no ho han fet", assenyala el diari, que recorda que Espanya seria un dels estats investigats.

Els ministres de Finances es van reunir per intentar un acord sobre el Fons Europeu d'Emergència, que es va crear durant la crisi de l'euro el 2012 i que disposa actualment de 410.000 milions d'euros en efectiu. Però per a això caldria modificar els criteris, i en això els països estan dividits.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat