La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que des de l'autonomia començaran a buscar material sanitari pel seu compte o fabricar-lo i demana al govern central que no centralitzin l'adquisició perquè forma "un coll d'ampolla". En una entrevista en Antena 3, Ayuso ha recordat que, després de decretar-se l'estat d'alarma pel coronavirus, des de la regió no poden comprar-lo "com feia abans sinó que ara hi ha un comandament únic" que les distribueix.

La dirigent madrilenya ha incidit que en les últimes 48 hores només els havien arribat a la capital 52.000 màscares, quan l'Hospital de La Paz en consumeix només 36.000. "Nosaltres hem estipulat que necessitem 13 milions per aquests propers 20 dies", ha apuntat.

Ayuso ha insistit en què, malgrat les declaracions del ministre de sanitat, Salvador Illa, "sí que cal material a la Comunitat", especialment aquell que serveix per convertir els llits normals en UCI. En aquest sentit, ha justificat les seves demandes en què l'important és "salvar vides" i ha rebutjat que per això estigui entrant en "guerres amb ningú".

"Si és veritat que ells no bloquegen res, això és que tinc llum verda per començar a fabricar material des de Madrid, així que ens posarem a tota màquina i a no fer cap altra cosa que fabricar material per protegir el personal sanitari, ja que estan dient que ningú no ho impedirà," ha reblat.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món