El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha declarat incompetent per tramitar la petició d'informació presentada per Drets, una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana, el passat 6 d'abril.

L'associació demanava que s'identifiqués qui va redactar i enviar el missatge de text on s'amenaçava amb una querella per prevaricació els funcionaris de les Juntes de Tractament de les presons catalanes en cas que "excarceressin els presos de la causa del procés", en aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, amb motiu de la Covid-19

Drets considera que el CGPJ "s'ha rentat les mans davant d'un fet judicialment molt greu" i que l'òrgan està "obligat a donar aquesta informació". La resposta del CGPJ ha estat que si Drets vol aclarir aquests fets pot demanar la informació directament a l'Oficina de Premsa del Tribunal Suprem.

Per aquest motiu, avui mateix s'ha presentat un nou escrit per tal que sigui l'Oficina de Premsa del TS la que identifiqui qui va redactar i enviar el missatge amenaçador.

En aquest escrit, es torna a apuntar com a possible/s autor/s del missatge amenaçador els periodistes de l'Oficina de Premsa del TS (a la qual els ha remès el mateix CGPJ); la Sala de Govern del TS, que en tindria competències; o el president del TS i del CGPJ, Carlos Lesmes, per decisió pròpia o a petició d'un altre magistrat, com podria ser el president de la Sala Penal, Manuel Marchena.

Drets recorda que, d'acord amb la llei, el president del TS i del CGPJ és el màxim responsable de la comunicació institucional d'aquestes institucions. "Aquesta identificació és bàsica per poder exercir les accions judicials pertinents contra el/s responsable/s del missatge de text amenaçador i exigir-ne responsabilitats penals", explica l'associació.