JxCat votarà a favor de la creació al Parlament d’una comissió d’investigació sobre les residències de gent gran a Catalunya durant la crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat el portaveu del grup, Eduard Pujol, en una roda de premsa telemàtica.

La creació d’aquesta comissió, que se sotmetrà a votació del ple el 21 de maig, ha estat impulsada pel grup de la CUP i la petició va rebre el suport de tots els grups de la Cambra, tret de JxCat i ERC.

Les residència estaven sota les competències de la conselleria de Treball i Benestar, que encapçala el republicà Chakir el Homrani, i posterior van passar a la conselleria de la Salut de la també republicana Alba Vergés.

JxCat ha assegurat que ERC coneixia la intenció de votar a favor de la comissió i que emmarca la seva posició en la “normalitat i sense ànim de polèmica”. “Toca analitzar, avaluar, explicar, escoltar i prendre el pols de la situació que hi ha”, ha argumentat Pujol, que s’ha mostrat "absolutament convençut" que Esquerra estarà d’acord amb la comissió.

Pel que fa la petició de compareixença de Laura Borràs al Parlament per donar explicacions sobre les acusacions contra ella per les adjudicacions durant l’etapa en què va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes, Pujol ha apuntat que no hi ha una decisió en ferm, tot i que ara mateix estan més a prop del no que de l’abstenció.

En el cas de la petició de compareixença d’Artur Mas pel cas Palau després que el Suprem ha confirmat la sentència, ha assenyalat que s’inclinarien per l’abstenció, atès que, segons ha argumentat el portaveu de JxCat, l'expresident no ocupa cap càrrec de responsabilitat política i ja ha comparegut a donar explicacions en altres ocasions.