La defensa de la diputada de JxCat Laura Borràs ha presentat davant del Tribunal Suprem l'informe de l’auditoria de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de la Institució de les Lletres Catalanes el 2018 com a prova que “no existeix cap actuació perseguible ni administrativament ni penalment” en els contractes menors del 2016 i 2017.

Borràs està sent investigada pel Suprem sota l’acusació d’haver fraccionat contractes entre els anys 2013 i 2017 com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes, per poder fer diferents adjudicacions a una mateixa persona, situant-los per sota dels 18.000 euros i evitant així haver-los de sotmetre a licitació pública.

La defensa de Borràs, en mans d'Isabel Elbal i Gonzalo Boye, argumenta que quan el ple de la Sindicatura detecta alguna actuació perseguible judicialment o administrativament ho ha de fer constar en el seu informe i ha de traslladar la informació a la instància que pertoqui.

Si el ple de la Sindicatura de Comptes hagués tingut el més mínim dubte sobre la possible existència d’una irregularitat constitutiva d’una actuació perseguible en via administrativa o penal, així ho hauria fet constar en el seu informe”, destaca.

Per tot plegat, adverteix que insistir a criminalitzar els contractes menors dels anys 2016 i 2017 és tant com posar en dubte el rigor, professionalitat, honradesa, imparcialitat i independència de la mateixa Sindicatura.

L’escrit admet que la Sindicatura ha assenyalat que a cinc adjudicataris se’ls van fer contractes menors successius en què s’hauria incomplert la normativa, però conclou que només un d’aquests contractes ha estat qualificat de fraccionat per la Sindicatura, que es tracta d’un fraccionament que “sota cap concepte” és constitutiu d’infracció administrativa ni penal; i que, de fet, la mateixa Sindicatura utilitza aquesta pràctica, segons es pot comprovar en el Portal de la Transparència, sosté el text.