El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat el govern de Pedro Sánchez que si no compleix amb la taula de negociació amb Catalunya, "no fa falta que comptin amb ERC", després de retreure que l'executiu espanyol hagi escollit la dreta, en referència al suport de Ciutadans (Cs) per a la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma a causa del coronavirus.

 

"No tenim res. Hem vist que firmen pactes que després se'n desdiuen", ha criticat Junqueras en una entrevista a Telecinco aquest divendres, en al·lusió al pacte firmat pel PSOE, Unidas Podemos i EH Bildu per a la derogació de la reforma laboral, que els socialistes han matisat després.

 

El líder republicà ha acusat el govern central de fer "el pacte que els sortia més barat, perquè la seva prioritat no són els ciutadans, sinó continuar flotant", i ha retret que el que li interessa a l'executiu de Pedro Sánchez és el poder.

Junqueras ha deixat molt clar que "ERC va fer un acord amb el PSOE per facilitar la investidura i a canvi de fer una taula de negociació per abordar el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Res més".

 

Eleccions catalanes

També ha volgut assenyalar que la prioritat en aquests moments ha de ser solucionar la crisi sanitària i l'econòmica, en referència a una data per a les eleccions catalanes.

"Estem convençuts que el president Torra consensuarà la data amb nosaltres, ja que és un govern de coalició," ha afegit.

Imatge d'Oriol Junqueras sortint de la presó de Lledoners amb el seu llibre a la mà.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram