El president del grup parlamentari de Podem al Congrés, Jaume Asens, ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, "d'instrumentalitzar" els morts del coronavirus com el PP i Vox", i polititzar aquest dolor per avançar en els seus objectius polítics.

"En les situacions de crisis com les que estem vivint sempre hi ha qui vol canalitzar el dolor i el malestar en altres lluites alienes a la superació de la crisi", ha apuntat en una entrevista a Europa Press.

Asens s'ha mostrat molt crític amb la gestió que està realitzant el Govern que presideix Torra de la crisi sanitària, i ha avisat que quan planteja "que Espanya és sinònim d'atur i mort, i Catalunya, de futur i de vida", està fent una cosa molt perillosa, en connectar un malestar territorial que té, segons ell, unes bases objectives, amb un malestar per una pandèmia.

"Crear ara aquest debat el que fa és generar molts anticossos en una part de la ciutadania i això no serveix per a ampliar les bases pròpies del moviment sobiranista, crec que és un tret al peu del propi moviment independentista", ha avisat.

"Crec que hi ha certs relats de l'independentisme a Catalunya que estan connectant amb aquests relats que també estan fent les dretes dels països del nord d'Europa", ha assenyalat Asens, qui també ha comparat aquest comportament amb el que tenen el PP i Vox: "No es pot polititzar el dolor aliè per aconseguir avançar en els teus objectius polítics", ha destacat.

Crítiques al Govern de Torra

El parlamentari català ha afirmat que, que quan arribi el moment, el Govern haurà d'explicar les contradiccions que, segons ell, està incorrent, "que criden l'atenció".

"Un dels problemes és que quan es sobreactua tant com fa Torra o fa el PP, i es polemitza amb cada decisió que es pren, es converteix en un camp de batalla, i això genera desassossec a la ciutadania", ha criticat.

"A vegades sembla que estiguem en campanya. S'ha vist a Catalunya, quan la Generalitat presenta plans com si tingués les competències per a poder-los aplicar. Això és enviar un missatge contradictori a la ciutadania", ha remarcat.

Encara que Asens ha afirmat que s'agraeixen les propostes, ha lamentat que el problema és quan aquestes es converteixen en una batalla constant, amb un intent constant de la Generalitat de contraprogramar al govern espanyol "per a afermar aquesta idea que una Catalunya independent ho faria millor".

Així, ha afirmat que la gent no es mereix aquests missatges contradictoris i aquesta sobreexposició mediàtica, i ha alertat que això augmenta la desconfiança política: "Ara és un moment de fer política d'altura de debò", ha reclamat.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.