El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts prorrogar durant un any la validesa dels Documents Nacionals d'Identitat (DNI) que caduquin des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma dissabte passat 14 de març. Aquesta mesura ve recollida en el Reial Decret-Llei de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del coronavirus, aprovat aquest dimarts.

També s'indica que "la pròrroga de la validesa del document nacional d'identitat permetrà que puguin renovar-se, conforme al procediment actual, els certificats reconeguts incorporats al mateix per igual període".

El passat 14 de març, la Direcció General de la Policia va informar que s'havia suspès l'expedició de documents i la cita prèvia tret de per motius d'urgència degudament justificats.

Igualment, queden anul·lades les cites prèvies ja concertades fins al moment. A les oficines de documentació només s'atendrà l'expedició de documents per motius d'urgència degudament justificats. Una vegada que es restableixi la normalitat, tots els ciutadans afectats hauran de concertar de nou una cita prèvia.