El Govern disposarà a partir del 14 d’abril de catorze milions de mascaretes, un nombre suficient per abastir tota la població catalana davant la crisi generada pel coronavirus.

Així ho ha afirmat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una entrevista a El Món a Rac1, on ha assenyalat que gràcies a aquesta mesura "ja no es veuran més rètols a les farmàcies indicant que no en queden".

A més, Torra ha afegit que tot aquest volum de mascaretes "es repartirà de manera ordenada als ciutadans a través de la targeta sanitària", tot i que encara queda per definir quin serà el procediment exacte per assegurar la distribució a tota la ciutadania, que es faria a través de les farmàcies.

Guants i mascaretes obligatoris

En el marc de la mateixa entrevista, Torra ha assenyalat que "ha estat un autèntic desgavell la compra centralitzada de subministraments i a la vegada el fet d'haver-nos d'espavilar en un mercat que ha implosionat" i ha mostrat la seva intenció que l’ús de guants i mascaretes "sigui obligatori a l’espai públic".