El Govern recorrerà la decisió del jutge que no permet la prohibició de les reunions de més de 10 persones a l'Hospitalet de Llobregat. El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit amb els serveis jurídics per valorar la presentació d’un recurs contra la decisió judicial de limitar les mesures previstes en la resolució del Govern per frenar el contagi de la Covid-19 a l’Hospitalet.

El Jutjat d'Instrucció 16 de Barcelona ha ratificat aquest dimecres de matinada les mesures restrictives del Govern per controlar els brots de coronavirus a l'Hospitalet, però ho ha fet amb algunes excepcions.

En la interlocutòria del jutjat de Barcelona es ratifiquen les recomanacions i restriccions per als barris de la Torrassa, Florida Nord, Collblanc i Florida Sud de l'Hospitalet consistents a limitar la mobilitat i l'activitat social, però es rebutja la prohibició de limitar les reunions de més de deu persones. El jutge considera que prohibir aquestes reunions afectaria un dret fonamental.

El decret llei del Govern

El recurs es presentarà en les properes hores per fer valer el decret llei aprovat dilluns i que habilita el Govern per impulsar les mesures anunciades, inclosa la limitació d’aforaments a celebracions i reunions als barris de l'Hospitalet.

A més, el cap de l’executiu demana a la ciutadania el compliment de les mesures anunciades perquè són absolutament necessàries per frenar els contagis.

El president Torra afirma que la màxima prioritat del seu Govern és la salut i la vida de les persones i que no hi pot haver cap interferència judicial que entrebanqui el combat col·lectiu contra la pandèmia. Per això, Torra fa una crida a tota la ciutadania, institucions i servidors públics de Catalunya, perquè segueixin sempre les mesures i les decisions que prengui el Govern de la Generalitat.

Per la seva banda, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, també ha defensat la prohibició de les reunions de més de deu persones a l'Hospitalet de Llobregat i ha demanat a la gent que ho apliqui encara que el jutge no ho hagi ratificat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha expressat la seva sorpresa per la decisió judicial i ha defensat que té tot el sentit "des d'un punt de vista sanitari".

La via per aturar la transmissió

Ha afegit que la reducció del contacte social és la via per aturar la transmissió i per això ha fet una crida "a la responsabilitat de la gent". El doctor ha confiat que tant les mesures a l'Hospitalet com les aplicades al Segrià donaran resultats en una o dues setmanes i que s'aturarà la propagació del virus per no entrar en una situació "més complexa".