La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat ha aprovat aquest dimecres una Instrucció sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives per al personal de l'Administració de la Generalitat, entre les quals habilita el teletreball per als funcionaris que estiguin confinats pel coronavirus.

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que també es podran acollir al teletreball o a mesures de flexibilitat horària de manera voluntària els treballadors de centres educatius o d'atenció de persones a càrrec que hagin hagut de tancar.

La instrucció estableix que cada departament de la Generalitat ha d'aprovar de manera obligatòria plans de contingència per identificar els serveis i les dotacions de personal essencials i necessàries per garantir la presetación del servei públic.

Així, per a aquest personal, s'habilitaran mesures de reorganització interna en règim de torns, horaris especials o teletreball.

A més, podrà acollir-se al teletreball el personal afectat per la suspensió d'activitats del centre de treball on es presten els seus serveis, i s'habilitaran mecanismes de readaptació funcional per al personal afectat, ja sigui de manera presencial o en la modalitat de teletreball.

Mesures preventives i organitzatives

El pla de la Conselleria contempla mesures preventives i organitzatives, com suspendre els cursos, jornades, congressos, seminaris i altres activitats de formació de caràcter presencial, així com altres actes i presentacions organitzats pels departaments de la Generalitat.

Així mateix, es posposa la celebració de les proves selectives d'accés a l'ocupació pública, encara que es podrà mantenir la celebració de proves selectives que tinguin una participació prevista inferior a les 100 persones aplicant mesures preventives com garantir una distància no inferior a un metre entre els aspirants.

També s'evitaran les reunions de feina presencials, especialment les que impliquin mobilitat de treballadors, i es posposaran els viatges de feina, excepte els quals siguin "estrictament indispensables per garantir la correcta prestació dels serveis públics".

Totes aquestes mesures s'apliquen al personal d'Administració i Tècnic, i al personal laboral que presta serveis en l'Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, i tenen una "vigència indefinida fins a la seva derogació, revisió o modificació en funció de l'evolució de la situació epidemológica".