El govern espanyol ha prohibit l'atracada als ports espanyols de creuers que provinguin de qualsevol origen i de vaixells de passatge si procedeixen d'Itàlia des d'aquesta mitjanit fins al proper dia 26. La prohibició ha estat aprovada aquest dijous pel Consell de Ministres, reunit de forma extraordinària, com a mesura excepcional per limitar la propagació i el contagi pel coronavirus.

La prohibició estarà en vigor des de les 00:01 hores del 13 de març fins a les 00.00 hores del 26 de març, amb l'excepció fins a les 00:00 hores del dia 15 dels creuers, que tindran permís només per al desembarcament dels ciutadans que el desitgin, que no podran tornar a embarcar.

La prohibició es pot allargar

La prohibició es podrà prolongar més enllà del dia 27 per períodes addicionals no superiors a catorze dies, i serà avaluada periòdicament tenint en compte l'evolució de la pandèmia, especialment a Itàlia. Aquesta restricció és complementària a l'establerta dimarts passat per als vols directes d'avions entre aeroports italians i espanyols.

La prohibició no serà d'aplicació als vaixells d'Estat, als quals transportin exclusivament càrrega, els que naveguin amb finalitats humanitàries, mèdiques o d'emergència, o als conductors dels caps tractors de la mercaderia rodada.

A més, el Ministeri de Sanitat podrà excepcionalment aixecar les prohibicions a vaixells que siguin degudament autoritzats i en el cas dels quals s'adoptaran totes les mesures necessàries de control sanitari per evitar que suposin un risc per a la població d'Espanya.