El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat que qui acabarà decidint sobre el confinament dels presos polítics seran els jutges i Institucions Penitenciàries. Campo ha respost així a les declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, que aquest dilluns al matí ha dit a Ràdio 4 que no entén "l'actuació preventiva" del Suprem i que considera que no era necessari l'avís que va fer als membres de les juntes de tractament sobre possibles conseqüències penals si avalaven que els presos es confinessin a casa.

Campo ha emmarcat les declaracions d'Iceta en la llibertat d'expressió. "Res a objectar, és la seva opinió i l'ha expressat; però en aquest país són els jutges els qui jutgen", ha assenyalat en roda de premsa.

El ministre ha defensat que cal respectar les resolucions judicials i ha recordat que les decisions es poden recórrer. "Vivim en un estat de dret que permet la discrepància, però sempre dins dels cabals processals", ha manifestat. En aquest sentit, Campo ha assegurat que tot i l'estat d'alarma l'estat de dret "no s'ha debilitat".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món