Un total de 447 empleats públics voluntaris, un 81% d'ells dones, ajudaran en tasques administratives i tècniques a d'altres departaments de la Generalitat, principalment els de Salut i Interior, mentre duri aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus.

D'aquestes 447 persones, 21 d'elles ja han estat assignades al departament de Salut per atendre necessitats de personal que tingui aquest departament.

El passat 24 de març el Govern va donar llum verda a aquesta borsa de treballadors públics voluntaris perquè aquells empleats públics que estiguessin confinats a casa seva però que volguessin ajudar poguessin fer teletreball i donar un cop de mà en tasques administratives i tècniques als departaments de la Generalitat més necessitats de personal.

En concret, el Govern va avançar que facilitaria el teletreball a aquells funcionaris que tenen concedits permisos per deures inexcusables de caràcter públic però que davant d'aquesta crisi sanitària desitgessin reforçar àrees com la sanitària, la de protecció civil i la seguretat ciutadana.

Tot i que els departaments de Salut i Interior són els més necessitats de personal, el Govern ja va dir que aquesta borsa de personal voluntari prestaria ajuda a tots aquells departaments que necessitessin personal.

Fonts del departament d'Administració Pública han precisat a Efe que la borsa es va tancar ja a principis d'abril, i han recordat que els funcionaris que finalment han estat seleccionats tindran una atribució temporal de funcions en la modalitat de teletreball i interrompran el permís que tenien fins ara per deures inexcusables de caràcter públic.

Quins funcionaris poden i no poden ser voluntaris?

Els funcionaris seleccionats exerciran funcions pròpies de cossos i escales administratives i tècniques. No obstant això, funcionaris com els professors no poden formar part d'aquesta borsa, perquè realitzen funcions diferents.

Els empleats públics amb permisos per deures inexcusables de caràcter públic són aquells que no presten serveis públics bàsics i estratègics o que presten serveis en centres de treball tancats com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

L'acord de Govern aprovat recentment també permetia als alliberats sindicals que puguin, si així ho desitjaven, ajudar a aquells departaments deficitaris de personal durant aquesta emergència sanitària.