El rei Felip VI s'ha saltat aquest dijous la distància de seguretat recomanada per aturar el coronavirus en una visita protocol·lària a l'hospital d'emergència instal·lat al recinte firal d'Ifema de Madrid per conèixer la situació dels malalts pel coronavirus, encara que sense entrar en l'espai on són ingressats els pacients.

Durant una mica més d'una hora, el Rei, amb màscara i guants com a mesura de prevenció, ha recorregut part de les instal·lacions sanitàries habilitades als dos pavellons del recinte juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la de Defensa, Margarita Robles.

Segons fonts de la Casa Reial, la visita s'ha fet sense anunci oficial previ i s'ha desenvolupat prenent les precaucions fixades per les autoritats sanitàries, encara que algunes imatges de la visita desmenteixen que s'hagin complert aquestes normes de precaució, d'acord amb la poca distància que ha observat el monarca.

Felip VI ha fet aquesta visita dies després de conèixer-se que havia renunciat a l'herència del seu pare a causa del seu dubtós origen.