La Conselleria d'Afers Exteriors ha enviat a la Comissió Europea i al Comitè de les Regions els plans del Govern per lluitar contra el coronavirus. Des del Departament asseguren que ha tingut "molt bona rebuda" i ha estat "el punt de partida per compartir experiències en la gestió de la pandèmia amb diversos actors internacionals".

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha defensat "treballar conjuntament i compartir estratègies des d'un model descentralitzat i alhora en xarxa" a Europa. "Cap estat se'n sortirà sol", ha avisat.

Solé, ha exposat la voluntat de ser "una veu activa i forta a nivell internacional". És per aquest motiu que ha assegurat que es treballa amb altres territoris per "posar en comú bones pràctiques". Pel conseller, "és imprescindible aquesta tasca d'intercanvi internacional perquè permet intercanviar mesures fetes amb una perspectiva local i regional i properes a la gent".

La Conselleria també ha compartit amb més d'una quinzena d'institucions, organismes i xarxes regionals i sectorials d'àmbit europeu l'estratègia i les accions impulsades pels diversos departaments de la Generalitat per fer front al coronavirus.