La cadena europea Euronews s'ha mostrat escandalitzada per les morts massives d'avis que s'han produit a residències d'avis de Madrid, i n'ha fet un reportatge. La cadena de la UE ha recollit el cas de residència madrilenya Monte Hermoso, on han mort 20 ancians per coronavirus. "Els van deixar morir sols", indica.

"Des de diumenge hi ha un sever toc de queda a Espanya. Segons la premsa 20 avis infectats de coronavirus han mort sols en una residència a Madrid, on 70 dels residents estaven malalts. El diari El Mundo cita els familiars d'un avi de 86 anys que estava a la casa: "Estan fent el que poden, el govern autonòmic de Madrid els va abandonar, no van rebre cap material mèdic, avui han rebut material d'oxigen... Els han deixat morir sols", assenyala Euronews.

A més d'aquest cas que cita Euronews avui se n'ha conegut un altre de similar a Ciudad Real, on han mort 12 avis més.

Euronews recorda que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la inversió de 200.000 milions d'euros i ha desplegat 11.000 militars, però subratlla sobretot que Espanya està desbordada. "Les autoritats sanitàries ja no aconsegueixen analitzar tots els casos sospitosos, com exigia l'OMS", lamenta.