Bany de realitat al president del Govern. El 51% dels espanyols considera dolenta o molt dolenta la gestió de la crisi del coronavirus per part Pedro Sánchez, i són les Forces Armades la institució més ben valorada pels ciutadans en aquesta emergència sanitària.

Així es desprèn d'un estudi realitzat per Ipsos entre el 3 i el 8 d'abril a més de 2.000 ciutadans d'entre 16 i 65 anys, que revela que només un 25% dels enquestats qualifica com a bona o molt bona la gestió de Sánchez.

El vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, és el membre més mal valorat. La seva gestió és considerada dolenta o molt dolenta pel 56 % dels enquestats i sol un 20 % opina que és bona o molt bona.

Els aprovados

En el costat oposat se situa la ministra de Defensa, Margarita Robles: 1 de cada 3 la qualifica la seva gestió de bona o molt bona. El segueixen, el ministre de sanitat, Salvador Illa, i el rei Felip VI.

Respecte a la percepció sobre les diferents institucions, al costat dels sanitaris, els ciutadans coincideixen en què les forces Armadas i els ajuntaments (76 % i 43 %, respectivament) són els òrgans més útils i eficaços.

Crítics amb la Comissió Europea

Al contrari, més de la meitat (51 %) es mostren especialment crítics amb el paper de la Comissió Europea en la gestió d'aquesta emergència.

Quant a les mesures sanitàries, els enquestats consideren que les més efectives han estat comptar amb la Unitat Militar d'Emergència (77 %), construir hospitals d'emergència (71 %), el control del confinament de la població (60 %) i la paralització de tota l'activitat econòmica no essencial (57 %).

Tanmateix, el lliurament d'equips mèdics i de protecció només ha estat valorat com a efectiva pel 37 %.

Mesures econòmicas

Quant a les mesures econòmiques, la més valorada és la destinada a garantir els serveis essencials (llum, aigua, etc) que aproven un 79 % dels enquestats, seguida de la flexibilització de les jornades laborals (70 %).

Com a més mal valorades se situen les implicacions en la despesa pública i la provisió d'avals destinats al finançament d'empreses privades, amb un 58 % i 57 %, respectivament.