El dur confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena, on no es deixa ni entrar ni sortir cap veí del perímetre des de fa setmanes, ha desembarcat avui a The New York Times, amb un reportatge a la pàgina 6 del diari. "Veïns d'un poble del nord est d'Espanya viuen en un confinament dins del confinament", titula el rotatiu americà en paper amb un punt de sorpresa. "Estem en una gàbia", afegeix la versió digital.

"Una localitat a prop de Barcelona s'ha tancat en si mateixa per contenir la propagació del coronavirus. Dotzenes de persones han mort en un hospital desbordat i el cost del confinament va molt més enllà de la malaltia", assenyala.

Segons The New York Times, molts governs han pres mesures de confinament pel coronavirus, i amb diverses formes, però per sobre de tots "destaca Igualada", que en pateix dos. I explica que tot va començar quan l'hospital de la ciutat va ser considerat com un "brot del focus". 

The New York Times

Recorda que els Mossos d'Esquadra han posat controls a les entrades de la Conca d'Òdena per prevenir que ningú no hi entri o surti, excepte els serveis essencials, per evitar contagis. I que al confinament perimetral s'hi ha sumat el confinament domiciliari dictat pel govern espanyol. Subratlla que els veïns de la Conca d'Òdena mostren "sentit del deure, resiliència i sacrifici". La consellera de Salut, Alba Vergés, apunta al diari que cada dia 10.000 igualadins es traslladen a Barcelona per treballar, i que això s'havia de frenar quan va esclatar el brot.

L'alcalde de la ciutat, Marc Castells, encara no se'n sap avenir de la situació de la Conca. "Quan torno a casa a la nit, semblo l'últim personatge d'una pel·lícula, però no és cap pel·lícula", subratlla.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món