Arenga militar als espanyols des de la sala de premsa de La Moncloa. Després de reunir-se el comitè de crisi del coronavirus, el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, ha reclamat el suport de tota la població de l'Estat a les tasques que estan realitzant les Forces Armades espanyoles en la lluita contra la pandèmia. Un cop més, el JEMAD ha tirat de la retòrica bèl·lica per assegurar que "en aquestes guerra irregular i estranya, tots som soldats". És un diccionari al qual ha recorregut durant els últims dies, parlant d'una "guerra sense armes".

En la roda de premsa posterior a la reunió de tècnics d’aquest divendres, el cap de les Forces Armades espanyoles ha defensat que “en aquesta guerra irregular i estranya que ens ha tocat lluitar, tots som soldats”. En aquest sentit, ha reivindicat l’”esperit de servei” dels militars espanyols, que es “desviuen” per ajudar la població espanyola. I s’ha dirigit als ciutadans espanyols: “Demostrem que som soldats cadascú en el lloc que ens ha tocat”.

El JEMAD ha posat l’exemple d’una unitat de l’exèrcit a Saragossa, que ahir va distribuir 25 tones d’aliments a diverses residència de gent gran a municipis de la província. “En arribar a Novillas, van rebre aquesta unitat amb aplaudiments per tots els balcons i crits de si us plau, no us contagieu, que han de continuar amb això”, ha relatat. “Aquest és l’esperit que cal demostrar”, ha sostingut.

“Ahir vaig parlar de disciplina i vull felicitar a tots els espanyols per la disciplina que estan mostrant tots els ciutadans, comportant-se com a soldats en aquest moment difícil”, ha afirmat.

A Catalunya, “el temps que sigui necessari”

Pel que fa a l’Operació Balmis, Villarroya ha subratllat la presència de 2.640 efectius en 52 ciutats d’arreu de l’Estat. Entre les operacions a Catalunya previstes per avui, ha assenyalat les desinfeccions del port i l’aeroport de Barcelona, així com la instal·lació d’un pavelló per a sensesotre a la capital catalana. Ha deixat clar que els militars estaran a Catalunya “el temps que sigui necessari per a la nostra funció, ni més ni menys”.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món