Després de cinc setmanes de confinament, les autoritats sanitàries comencen a veure un punt de llum al final del túnel. Aquest diumenge, el propi Pedro Sánchez posava la mel als llavis a les famílies anunciant l'aixecament d'algunes restriccions a partir del 26 d'abril. Deixar sortir els nens al carrer sota estricta vigilància és la més cridanera, però el president va apuntar que estudiarien també la possibilitat d'autoritzar sortides per fer esport. Avui, el màxim responsable tècnic del ministeri de Sanitat ha afirmat que seria una opció "raonable i està sobre la taula"

"Una persona que corre sola pel carrer o va sola amb bici no implica un risc per la societat", ha assenyalat el doctor Fernando Simón quan li han preguntat si veuria bé que es permeti als espanyols començar a fer esport a l'aire lliure. El problema, ha apuntat, seria que ho fes acompanyat o en grup, perquè "una persona sola no pot transmetre a ningú". En aquest sentit, ha insistit que a mesura que es van "acostant als objectius", és normal començar a incorporar mesures que no impliquin riscos. 

Els nens no sortiran a jugar

Sobre la relaxació del confinament infantil, ha volgut justificar com casa que es digui que els nens són vectors de transmissió amb deixar-los passejar pel carrer.

Simón ha explicat que "tant en aquesta epidèmia com amb la grip, els nens poden ser difusors de la malaltia", però ha afegit que ja fa "un mes i una setmana de l'inici del confinament" i, per tant", "la probabilitat que els nens estiguin infectats és molt baixa". A més, ha deixat clar que "els nens no sortiran lliurement per posar-se a jugar". De fet, ha advertit que serà un problema "si pensen que s'ajuntaran amb els nens del veïnat".