Els eurodiputats de JxCat i ERC al Parlament Europeu han adreçat aquest dissabte una carta a la presidenta de la Comissió Europea, Urusula Von der Leyen, demanant un pla paneuropeu que inclogui mesures de confinament per tal de fer front de manera conjunta a la crisi del coronavirus. 

A l'escrit, signat per Carles PuigdemontDiana Riba, Toni Comín i Clara Posatí, s'apunta que, després dels 286.450 positius i de les 16.465 morts per Covid-19 arreu d'Europa, "la prioritat de la Comissió Europea, els estats membres i les institucions involucrades en el control de la crisi hauria de ser salvar vides".

Per aquest motiu, els eurodiputats demanen una pla paneuropeu coordinat amb els estats membres que inclogui el tancament de tots aquells serveis que no siguin de primera necessitat. 

Així mateix, aquests també sol·liciten que el pla permeti a la Comissió establir quin municipi, regió o estat ha de ser confinat de manera parcial o total; fet que permetria que la Conca d'Òdena, per exemple, pogués ser aïllada sense l'autorització del govern espanyol.