L'economista Xavier Sala-i-Martín no s'ha mossegat la llengua a l'hora de rebatre l'oportunista argument del president del Partit Popular, Pablo Casado, segons el qual l'actual govern espanyol hauria disparat el dèficit públic i això afebleix la lluita contra el coronavirus.

Segons Casado, l'executiu espanyol va disparar el dèficit públic fins el 2,7% l'any 2019, fet que, segons "experts, exministres i secretaris d'Estat de l'àrea econòmica del PP" hauria suposat perdre uns 33.000 milions d'euros que, oportunament, el líder del PP creu que s'haurien pogut utilitzar en la lluita contra el coronavirus.

Sala-i-Martín ha titllat Casado de "cínic" i ha replicat que el dèficit ha pujat dues dècimes, del 2,5 al 2,7, però que l'important és saber perquè anteriorment estava en aquest 2,5%. "Per què hi havia dèficit si els anys del PP eren de creixement?", ha preguntat l'economista, que també vol saber "per què no es va invertir aleshores en prevenir epidèmies en lloc d'augmentar funcionaris, despesa militar i lluita contra terroristes imaginaris?".

En un segon tuit, Sala-i-Martín ha apuntat també que si el PP hagués aconseguit superàvit, ara Espanya no tindria "els problemes que té amb els Països Baixos, Finlàndia i Alemanya per trobar finançament".

"Que no vinguin els teus exministres i 'ex-perts' a treure pit ara", ha reblat Sala-i-Martín.