El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que Espanya està en "plena guerra" contra el coronavirus i ha exigit al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que deixi d'"entretenir el seu temps" amb els anomenats Pactes de la Moncloa per reconstruir el país quan, segons ha dit, ara cal "lluitar en aquesta pandèmia pels temes urgents", com proporcionar material sanitari i màscares als treballadors que tornen a la feina.

"Jo el que li demano són pactes per les màscares, pactes pels tests, pactes per evitar l'atur. Que no abaixi els braços, que no llanci la tovallola. Cal evitar la destrucció perquè no és el mateix reconstruir un país amb un milió més d'aturats que amb tres més", ha assenyalat en una entrevista a Antena 3.

Després de demanar al govern espanyol que deixi les "cortines de fum" i els "globus sonda" dels Pactes de la Moncloa, Casado ha assegurat que l'Executiu i el PSOE estan responent a la "lleialtat" del PP amb "insults", posant com a exemple el discurs en el Ple del Congrés de la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra.

"No entretenir"

"Em van dir inútil, deslleial, indecent, indigne", ha emfatitzat, per afegir que el PP aquell dia votava a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma. Per això, ha dit que no li sembla "sincer" que Sánchez digués aquest diumenge que la desescalada de la tensió política ha de començar ja.

En ser preguntat si acudirà a aquesta reunió dels Pactes de la Moncloa si Sánchez li truca, ha assenyalat que "sempre" que li ha trucat ha atès la trucada. "És curiós veure per la tele que està apel·lant als pactes i a la col·laboració amb les forces polítiques i porta 10 dies sense trucar al líder de l'oposició", s'ha queixat, per criticar que "entretingui el seu temps" amb els Pactes de la Moncloa quan ara el prioritari és "salvar vides" amb "coordinació, eficàcia i transparència".

"Molta imprevisió"

A més, Casado ha assegurat que hi ha hagut "molta imprevisió" amb la tornada a l'activitat laboral no essencial aquest dilluns, ja que, segons ha dit, s'ha fet "de forma sobtada amb alguna modificació ahir a la nit a última hora".

El president del PP ha dit que si el govern espanyol que no ha pogut garantir les màscares i els equips de protecció de protecció als sanitaris, com garantirà ara aquesta protecció als treballadors que tornen a les indústries o agafen el metro per arribar al seu lloc de treball.

 

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món