Abans que Casado pugés al faristol per replicar Sánchez, una treballadora s'ha acostat a la tribuna per desinfectar l'espai, entre els aplaudiments dels pocs diputats presents. La metàfora del moment. El líder del PP ha fet un discurs carregat d'èpica, amb tints bèl·lics, situant Espanya com "una nació atacada per un enemic invisible i implacable". I s'ha compromès amb el president socialista a "arrimar l'espatlla i remar en la mateixa direcció", perquè "estimem Espanya". 

desinfeccio faristol tribuna congres   EFE

El cap de l'oposició no ha desaprofitat l'ocasió per tornar a carregar contra el govern de Catalunya. "A nosaltres Espanya no ens importa un rave", ha sentenciat, fent referència a les declaracions de fa només unes hores del president de la Generalitat, Quim Torra. Casado ha demanat a Sánchez que no li tremoli el pols i que "l’exèrcit es desplegui per tot el territori sense sucumbir a pressions".

Per als populars és necessari impulsar una comissió de seguiment al Congrés per evaluar l'evolució de la crisi sanitària del coronavirus. Alhora, s'ha compromès a mossegar-se la llengua i reprimir les crítiques fins que no passi l'emergència. "Ja hi haurà temps de dirimir les negligències", ha afirmat. 

En la línia del lema de Moncloa contra el Covid-19, Este virus lo pararemos unidos, Casado ha subratllat que "aquesta batalla l'afrontarem junts" i s'ha compromès a donar suport al PSOE en totes les mesures que adopti per combatre el coronavirus. És en aquest moment que l'ha advertit que "trobarà més lleialtat" en el PP "que en els seus socis de govern i investidura". "Si ells fallen, aquí té els nostres vots", ha afegit. 

VOX vol la dimissió d'Iglesias i Calvo

El mantra de la unitat per acabar amb el virus li va com anell al dit a VOX per justificar la seva corada contra l'Estat descentralitzat. Que hi hagi un únic comandament que hagi pres el control de la situació, Pedro Sánchez, és per a ells una bona notícia. Òbviament per la forma, no per la persona en qüestió. 

El portaveu d'ultradreta, Iván Espinosa de los Monteros, ha defensa la necessitat de recentralitzar les competències en sanitat i s'ha compromès a donar suport al decret d'estat d'alarma del govern PSOE-Podemos. Això sí, no s'ha estalviat les crítiques. En aquest sentit ha exigit la dimissió dels vicepresidents Pablo Iglesias i Carmen Calvo, així com la supressió de les subvencions als partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials.