"M'importen un rave en aquests moments les banderes i fronteres, m'importa la salut i la vida de les persones". El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha pronunciat amb aquesta contundència aquest vespre després d'anunciar que, davant la impossibilitat de parlar amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per reclamar-li el confinament de Catalunya per combatre el coronavirus, li ha enviat una carta.

El president ha explicat que aquest vespre ha pogut parlar amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el qual li ha dit que estudiaran la proposta. "Li he tornat a insistir amb vehemència que aquesta és la millor mesura", ha explicat Torra en declaracions a TV3.

El president ha reiterat que Madrid i Catalunya són els territoris més afectats per la pandèmia i haurien d'estar confinats, basant-se en els criteris dels experts.

Ha assegurat que insistirà en aquesta necessitat fins a "fer-ho inevitable"; ha advertit que cada hora que passa es perd l'efecte que pot proporcionar aquesta mesura i ha il·lustrat aquesta afirmació reproduint unes paraules que, segons ha explicat, va dir la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la reunió que van mantenir diumenge els responsables autonòmics: "Se'ns moren a milers". "A Catalunya ara se'ns moren per hores i aviat haurem de passar a un altre escenari", ha advertit.

En la carta, que encapçala amb un "senyor Sánchez", el president recorda al cap de l’executiu espanyol que el Govern ha dictat una ordre de confinament de Catalunya, que es va enviar a l'executiu espanyol perquè fos publicada i tingués plens efectes.

“Atès que encara no hem rebut resposta de cap tipus a la petició, em veig obligat a reiterar-li, amb especial insistència, la nostra sol·licitud a la vista de l’evolució a Catalunya de la crisi sanitària que patim”, afegeix, a més d'advertir que les mesures implementades pel govern espanyol estan deixant sense equipament els serveis de seguretat i salut de Catalunya, per la qual cosa planteja una petició urgent de material.

Torra, que es troba aïllat després de donar positiu a la prova del coronavirus, ha explicat durant les declaracions a TV3 que té tos, sent el pit oprimit i no té febre.