La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest diumenge que els experts aconsellen mantenir el confinament total pel coronavirus, i sobre la decisió de l'Executiu d'aixecar-lo ha dit: "Em consta que dins del mateix Govern de l'Estat espanyol hi ha discrepàncies en aquest sentit".

"Si ells prenen aquesta decisió i desprotegeixen a la ciutadania, des del Govern demanarem, segur, que totes aquestes empreses que puguin fer teletreball donin als seus treballadors aquesta possibilitat perquè puguin quedar-se a casa", ha dit en una entrevista en Rac1.

Encara que el Govern recomani no anar al centre de treball, no pot donar cobertura jurídica que protegeixi davant acomiadaments, segons Budó: "Això no depèn del Govern de la Generalitat".

S'ha adreçat als qui aniran presencialment als seus llocs de treball des de dimarts: "Que evitin les aglomeracions en la mesura que els sigui possible, que utilitzin equips de protecció individual, i que si tenen símptomes vagin a casa i es posin en contacte amb 'Stop Covid-19', l'app de la Conselleria de Salut.

Transport i màscares

Sobre la recomanació del Ministeri de Sanitat de desplaçar-se a la feina preferiblement en vehicle privat, ha afirmat que "probablement sigui impossible de complir" ja que molts treballadors no disposen de més mitjans que el transport públic.

"Nosaltres estem treballant per incrementar l'oferta del transport públic al màxim de la nostra capacitat", encara que un 30% de la plantilla està de baixa per positiu o perquè està en quarantena.

També ha informat que, des de la tarda de dissabte, treballen conjuntament amb la Delegació del Govern a Catalunya per coordinar la distribució de les màscares lliurades pel Ministeri de Sanitat.

"Estem treballant per garantir aquest dispositiu" des de la Conselleria d'Interior, i ha concretat que el Ministeri de Transports es va posar en contacte amb la Generalitat divendres per explicar-los aquesta proposta.