Respostes creuades des de Ràdio 4 entre els partits del Govern català. A primera hora, el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, demanava "passar per les urnes en algun moment de la reconstrucció d'aquesta crisi" tot i que ha remarcat que ara mateix "toca salvar vides". Pocs minuts després, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha contestat a la proposta de Junqueras.

Des de Junts per Catalunya, les urnes les veuen més llunyanes, i quan la periodista Gemma Nierga li ha preguntat per les declaracions de Junqueras, el conseller ha estat clar: "Si algú creu que la preocupació ara mateix és qui guanya les eleccions per fer la reconstrucció del país, s'està equivocant". Sobre futuribles, Buch també tanca files: "Si arriba la inhabilitació del president Torra, no hi podrem fer res més. Però ara mateix la nostra única dèria és afrontar la Covid-19, si altres volen pensar en eleccions, que ho facin".

Pel que fa a la desescalada, Buch reitera el missatge del govern des de l'inici: "No ens hem de relaxar gens, ara cal extremar les mesures d'autoprotecció d'aquesta fase". I ha recordat que la Generalitat sempre s'avança a les decisions de la resta de l'Estat espanyol com "limitar el transport, els teatres" i per tot plegat conclou que a Catalunya tot es pensa "amb més rapidesa". En la línia d'actuació pels propers dies, Buch confia que s'executarà la proposta del president Torra, ja que s'adequa a la "subordinació, a la reducció de competències". Aquesta nova fase seria distingir tres regions sanitàries per passar a la fase 1: "Entenc que s'aprovarà, ja que se segueixen els criteris imposats des de Madrid".

Sobre el malestar dels Mossos que han quedat exclosos d'una paga extraordinària aplicada als funcionaris que han fet front a la pandèmia, Buch també n'ha parlat: "A diferència dels bombers i protecció civil, tenen la seva pròpia taula de negociació de funció pública, Hem de trobar solucions, perquè és injust que quedin exclosos de la gratificació". El malestar ve de fa setmanes, també per no haver-se pogut fer les proves del coronavirus des de fa tres setmanes tot i estar al capdavant de moltes de les operacions que exigeix aquesta pandèmia.