En la seva reunió telemàtica aquest dijous al migdia, Laura Borràs ha estat clara amb Pedro Sánchez: no compren el marc de la Taula per a la Reconstrucció. “Junts per Catalunya no participarà en una reconstrucció nacional espanyola”, ha traslladat la portaveu de JxCat al president espanyol. “Som un partit independentista que vol la construcció nacional en clau catalana”, ha rebatut en aquest sentit. D’aquesta manera, com fins ara, es limitaran a presentar propostes i mesures per fer front a la crisi econòmica i social que ja comença a treure el cap. Però no estaran per enfortir l'Estat autonòmic. La reunió ha estat conjunta amb els altres portaveus del Grup Plural, Íñigo Errejón (Més País), Nestor Rego (BNG) i Joan Baldoví (Compromís)

En un vídeo difós després de la reunió, Laura Borràs ha explicat que Sánchez ha diferenciat dos espais de diàleg: el de la crisi econòmica i el de la “reconstrucció” d’Espanya, amb governs autonòmics i federacions de municipis. Participaran del primer pero es desentenen el segon. Ha recordat que la seva formació “està per l’exercici del dret a l’autodeterminació”, i no “per la idea de fer més robust l’estat de les autonomies”. Ha advertit que aquest “no és un espai on puguem fer aportacions”. En aquest sentit, ha lamentat que “hem hagut d’abordar la crisi sanitària com si fóssim un Estat sense ser un Estat”, i amb un Estat que “pren les competències”.

Per tot això, des de Jxcat continuaran presentant “propostes concretes”, com han fet fins ara, algunes de les quals han estat incorporades. “Tenim mesures en la gestió de la crisi i les proposarem en clau econòmica”, ha deixat clar.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món