La cadena americana Bloomberg ha posat pels núvols en un reportatge, la gestió que Grècia està fent sobre el coronavirus, i la celeritat amb la qual va prendre mesures, mentre ha aprofitat per picar el crostó a Espanya.

"El govern grec va imposar severes mesures de distanciament social en un estadi molt anterior a l’epidèmia abans que altres països del sud d’Europa. Ara per ara, aquesta ràpida reacció ha ajudat Grècia a evitar la tràgica crisi assistencial que pateixen els estats més rics", ha indicat.

Bloomberg

El gràfic de Bloomberg sobre la mortalitat per països

Segons Bloomberg, Atenes va tancar totes les botigues no essencials només quatre dies després de denunciar la seva primera mort de Covid-19. "En canvi, Itàlia i Espanya ho van fer després de 18 i 30 dies, respectivament. El confinament a Grècia va arribar només una setmana després, més ràpid que en els altres dos països", ha indicat.

La cadena americana és especialment crítica amb el govern de Pedro Sánchez. "La comparació amb Espanya és contundent. Tot i que Itàlia hauria d’haver adoptat mesures de abans, els seus polítics poden argumentar que van ser els primers a Europa a afrontar un repte sense precedents. El govern espanyol, en canvi, tenia l'avantatge del temps, però va vacil·lar, i va deixar que concentracions massives, com manifestacions i partits de futbol, ​​se celebressin fins a 26 dies després de la primera mort de Covid-19", lamenta.