La consellera de Salut, Alba Vergés i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han anunciat aquest dijous que l'Ajuntament de la ciutat ha posat en marxa al costat de la Generalitat el projecte 'Pavelló Salut', amb el qual el consistori habilitarà pavellons esportius municipals per a ampliar la capacitat dels hospitals de la capital catalana per lluitar contra el coronavirus.

En roda de premsa ha explicat que per a l'Hospital de la Mar s'habilitarà el Claror Marítim, per a Sant Pau el Centri Esportiu Municipal del Guinardó i per a Vall d'Hebron el Centre Esportiu Municipal Olímpics, mentre que en el cas de l'Hospital Clínic encara s'està analitzant quin centre utilitzar.

Colau ha assegurat que la previsió és que aquests centres permetin ampliar 600 llits nous d'hospitals, que ja s'estan traslladant, i ha destacat que l'Ajuntament de Barcelona s'ha reorganitzat per a posar el "100% dels seus recursos al servei d'aquesta emergència". Concretament, l'Hospital Vall d'Hebron guanyarà 120 llits, l'Hospital de la Mar, 75; Sant Pau, 120, i Colau ha dit que si és necessari augmentaran aquesta xifra, a més de les quals s'ampliaran amb l'espai que es trobi per a l'Hospital Clínic.

Aquests 600 llits se sumaran als que el Govern ja ha aconseguit afegir en els centres sanitaris, i que s'emmarquen en el seu objectiu de duplicar les places a Catalunya aquesta mateixa setmana: 227 llits i 42 UCI a l'Hospital de la Mar, 196 espais d'UCI a Vall d'Hebron, i 120 llits i 60 UCI a Sant Pau.

Extensions dels hospitals

La consellera Vergés ha explicat que els pavellons es convertiran "en extensions dels hospitals, com una planta més", i acolliran a pacients de Covid-19 que necessitin una hospitalització però no estiguin en situació crítica.

També ha fet referència a les 500 llits que aportaran els hotels de la ciutat, en una primera frase, tres dels quals ja han obert per a malalts de coronavirus i que ja tenen 129 pacients instal·lats.

Ha afegit que el projecte "és exportable a altres ciutats que el puguin requerir i no s'acaba a la ciutat de Barcelona", igual que l'opció d'obtenir places hospitalàries en hotels, que podria dur-se a terme en altres municipis.