El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha considerat que el passaport d'immunitat que estudia el Govern hauria de ser voluntari i "mai obligatori", "amb garanties" i acordat en el conjunt de l'Estat i d'Europa. També la consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat públicament els dubtes que aquesta mena de mesures suscita entre els experts.

El passaport d'immunitat és una dels punts que inclou l'informe sobre el desconfinament que ha preparat l'epidemiòleg Oriol Mitjà a petició del president de la Generalitat, Quim Torra, i que demà debatrà el Govern.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha alertat dels "inconvenients" del passaport pel que fa als drets dels ciutadans i ha instat a garantir que l'aplicació no suposa una "intromissió a la vida de les persones". Segons Trilla, cal "discussió" de tots els actors, també juristes i bioètics.

A més, ha apuntat que si s'implanta "ha de ser una decisió europea". Trilla no ha estat l'únic que ha plantejat dubtes en relació a aquest tema.

En ser interrogada al respecte durant la roda de premsa diària del Govern, la consellera de Salut, Alba Vergés, tot i evitar posicionar-se a favor o en contra del passaport d'immunitat que proposa Mitjà, ha fet evident els dubtes que planteja.

Vergés ha subratllat que es tracta d’una mesura que s’ha de sotmetre a debat dels experts abans d’adoptar decisions polítiques, i ha condicionat qualsevol decisió sobre aquesta proposta al compliment de criteris bioètics, de respecte a la privacitat i de protecció de dades. "Volem controla l'epidèmia, no controlar la societat", ha reblat.