Mica en mica es van sabent més detalls sobre com serà la desescalada que ha presentat Pedro Sánchez després de ser aprovada pel Consell de Ministres. Un pla de transició que tindrà quatre fases i que anirà marcada en el temps depenent de l'evolució del coronavirus en cada província.

I un dels titulars que ha deixat és que el curs escolar no tornarà fins al mes de setembre, però amb algunes excepcions. De moment, durant les fases 0 i 1, se seguiran potenciant les classes online, però a partir de la fase 2 hi haurà alguns casos especials.

Dins la fase 2 del desconfinament s'obriran els centre d'infantil fins als 6 anys per a les famílies que acreditin que els pares o tutors han de fer una feina presencial sense possibilitats de flexibilitat. Una mesura que s'aprova per ajudar les famílies, però sabent que els centres tindran una limitació de nens.

CLASSE ESCOLA INFANTIL EFE

EFE

També dins d'aquesta fase 2, que suposadament podria arribar d'aquí quatre setmanes, els alumnes dels cursos que acaben una de les fases educatives (4t d'ESO, 2n de Batxillerat, 2n d'FP de grau Mig i Superior, i l'últim any d'ensenyances de règim especial) tornaran a les classes amb divisió dels grups de més de 15 estudiants al 50%, amb assistència alterna o en semigrups paral·lels.

Es permetran, en la mateixa fase 2, l'obertura dels centre d'Educació Especial, amb l'assistència voluntària dels alumnes. I els centres educatius prepararan programes de reforç que desenvoluparan en el mateix centre.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.