L’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya (la Noguera) ha fet públic un ban, sota el títol Informació cas Covid-19 al municipi, en el qual demana a la població que “es confini a les seves cases i només facin els desplaçaments que siguin indispensables i necessaris”.

El ban es va anunciar divendres, quan es va detectar, en el nucli de les Avellanes, el cas d’una persona infectada pel coronavirus. Aquesta persona ha quedat aïllada a casa seva i la resta de la família en quarantena.

“El mètode més efectiu és el confinament de tota la gent per poder parar la cadena de contagis. Si us plau, quedeu-vos a casa vostra”, es reclama en el ban d’aquest municipi de 440 habitants i una superfície de 103 km2.

Captura de pantalla 2020 06 29 a les 16.40.28

Es tracta d’un poble molt petit, amb una població reduïda, on l’efecte del confinament que demana l’alcaldessa, Lídia Ber, pràcticament no ha afectat la vida diària. De fet, alguna de les persones de la població consultada per ElNacional.cat ha assegurat que desconeixia la mesura, tot i conèixer l’aparició d’aquest nou cas.

Les Avellanes havia registrat fins ara un sol cas de coronavirus, que no va presentar complicacions i va passar la malaltia confinat al seu propi domicili.

El ban recorda les mesures bàsiques en cas de presentar algun símptoma i insisteix que la població tingui “el mínim contacte possible” com a mesura de protecció.